Over Kamome Ryu

Kamome Ryu is in 2003 opgericht door Peter de Jong als school voor Oosterse zwaardkunsten.

Peter de Jong in is 1994 begonnen met Tai Ki Ken Do bij zijn leraar Willem P. Wiersma shihan in Scheveningen. 

Kamome Ryu betekent "school van de zeemeeuw". Het was de naam van de eerste school voor krijgskunsten van zijn leraar nadat hij terug kwam van zijn wereldreizen. In de eerste jaren van Kamome Ryu zat ze zelf ook in Scheveningen, dus een toepasselijker naam was er bijna niet. Daarnaast was het natuurlijk een grote eer om deze naam te mogen voeren. In 2005 is Kamome Ryu verhuisd naar Wassenaar.

 

Gedurende de vele jaren dat Peter bij zijn leraar heeft getrained (en nog steeds traint) heeft hij ook graduaties gehaald in Aikido, Jukado en T'ien Shan Pai, maar zijn hart ligt toch bij het gewapende, zij het met katana, bokken, dao, jo, tanto of shinai, Tai Ki Ken Do.

Na vele jaren van hard trainen en het bestuderen van de technieken, kreeg Peter in 2016 de 10e Dan Wi Su Ryu Tai Ki Ken Do overhandigd van zijn leraar.

 

In 2015 raakte Peter geïnteresseerd in Shiatsu massage. Bij Academie Qing Bai heeft hij het eeste basisjaar succevol afgerond. Tijdens de Shiatsu opleiding kreeg hij te maken met verschillende aspecten van Qigong dat regelmatig als warming up werd gebruikt. Geïntrigeerd door deze mooie en ontspannen bewegingen, die haaks op het zwaardvechten leken te staan, maar toch een zo belangrijk onderdeel ervan uitmakend, besloot Peter de verdieping in qigong op te zoeken.

In 2016 werd de basisopleiding qigong aan de Tao Chi Academy afgerond en in 2017 volgde de succevolle afronding van de Instructeursopleiding.

In juni 2019 is Peter geslaagd voor de vervolgopleiding voor Instructeur 1. Momenteel volgt hij de docentenopleiding aan de Tao Chi Academy.